Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ کتاب "آینه دوران" گزارش سی و شش دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران" هم‌زمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در دو جلد از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.

کتاب "آینه دوران" کارنامه36 دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نمودار آثار برتر کشور در دو دفتر منتشر شده است؛ دفتر اول شامل دوره های یکم تا بیستم و دفتر دوم شامل دوره های بیست و یکم تا سی و ششم را در بر می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر فصل کتاب "آینه دوران" شامل جدول آماری آثار داوری شده، فهرست اجمالی آثار برگزیده، معرفی آثار برگزیده و پدیدآورندگان آن‌ها، فهرست اجمالی آثار شایسته تقدیر و فهرست داوران است.

در مقدمه این کتاب به قلم نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب، آمده است: "آینه دوران کارنامه سی و شش دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نمودار آثار برتر کشور  در طول  چهل سال انقلاب اسلامی است. در این ادوار در مجموع 300 هزار و 804 عنوان کتاب مورد بررسی و ارزیابی داوران قرار گرفته است. البته در برخی از دوره‌ها بنابر سیاست‌ها و تصمیم‌های اتخاذ شده فقط کتاب هایی ارزیابی شده‌اند که از طریق فراخوان به دبیرخانه رسیده‌اند و دلیل افت محسوس کتاب های داوری شده در برخی از ادوار همین مساله است. جایزه کتاب سال در 36 دوره فعالیت خود، چنانچه از دوره‌های چهاردهم تا سی وششم نمایان است، با بسیاری از استادان برجسته دانشگاه و حوزه همکاری داشته و از نظر و دیدگاه آنان بهره جسته که شاید بتوان این جایزه را به نوعی نماد وحدت حوزه و دانشگاه دانست".

بر اساس اطلاعات این کتاب، بیشترین آثار داوری شده به دوره بیست و نهم اختصاص دارد که 26هزار و 477عنوان کتاب مورد ارزیابی قرار گرفته است. پس از این دوره، بیشترین آثار داوری مربوط به دوره‌های سی‌ام با 25 هزار و 490 اثر و دوره سی‌دوم با 23هزار و 721 اثر است. کم‌ترین آثار داوری شده با هزار و 316 عنوان به دوره دوم اختصاص دارد. پیش از آن، در دوره های ششم، هزار و 317 و دوره هفتم با هزار و 490 اثر، کمترین آثار،  مورد داوری قرار گرفته است.

همچنین، در 36 دوره جایزه کتاب سال در مجموع 645 اثر برگزیده شده‌اند. بیشترین آثار برگزیده با 33 عنوان به دوره بیست و هفتم اختصاص دارد. پس از آن نیز بیشترین آثار برگزیده به ترتیب با 30 و29 عنوان به دوره‌های هشتم و به طور مشترک دوازدهم و بیست و پنجم اختصاص دارد. کمترین آثار برگزیده نیز به ترتیب با 5،4و8 اثر به ترتیب به دوره های سی‌ام، سی و یکم و سی و دوم اختصاص دارد.

همچنین در دوره های مختلف جایزه کتاب سال جمعا 1004 اثر از سوی داوران، شایسته تقدیر شناخته شده است. طبق اسناد موجود از جایزه کتاب سال، داوران از دوره اول تا پنجم و نیز در دوره دهم کتابی را به عنوان شایسته تقدیر انتخاب نکرده‌اند. اما بیشترین آثار شایسته تقدیر با 49 اثر به دوره بیست و نهم اختصاص دارد. پس از آن نیز به ترتیب دوره‌های بیست و هفتم و بیست و هشتم با 48 و44 اثر بیشترین آثار شایسته تقدیر انتخاب شده‌اند. کمترین آثار شایسته تقدیر نیز-بدون لحاظ دوره های اول تا پنجم و نیز دهم-به ترتیب با 13،11 و16 اثر به دوره های ششم، یازدهم و هفتم اختصاص دارد.

مجموعه دو جلدی "آینه دوران؛ گزارش سی و شش دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران" با شمارگان 500 نسخه  از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.

انتشار کتابی درباره ابوالحسن صبا

کتاب "در قفس: درباره ابوالحسن صبا" نوشته فرهود صفرزاده منتشر شد.

در پشت جلد کتاب نوشته شده: "ابوالحسن صبا آمیزه‌ای بود از اقبال خوش در داشتن خانواده‌ای فرهنگی و پدری دلسوز، استعداد ذاتی و نبوغ هنری، آموزه‌های سنتی و متجددانه‌ موسیقی، شعر و ادبیات، هنرهای تجسمی، صنایع دستی، تجربیات اجتماعی دوران گذار از قاجاریه به پهلوی و انبوه آمال و آرزوها که وقایع عمر نه‌چندان بلندش شوربختانه مانع از کامیابی آرمانی او شد، اگرچه صبا بیش از قدر وسع کوشید. میدان علم و عملش در موسیقی هم وسیع و گسترده بود، هم ژرف و عمیق. او در اندیشه‌ احیا و نوآوری نیز بود. منتقدین صبا دچار یک درد مشترک بودند و هستند و آن عدم شناخت دقیق صبا و سطحی‌نگری درباره‌ی او و کارهای اوست. امیدواریم این کتاب، دید و شناخت بهتری از صبا فراهم آورد تا با دقت و انصاف بیش‌تری درباره‌اش بگویند و بنویسند."

آیین گشایش کتابخانه تخصصی تاریخ معاصر ایران

آیین گشایش کتابخانه تخصصی تاریخ معاصر ایران با حضور رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

کتابخانه تخصصی تاریخ معاصر ایران به عنوان (بخش مکمل تالار پژوهش اسناد)، همزمان با ایام چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،  بازگشایی و افتتاح شد.

 

 

خبرنگار: مژگان رسولی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موسیقی هنر ابوالحسن صبا تاریخ معاصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۷۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول

آیین نکوداشت ادیب دزفول دکتر محمدرضا سنگری در حسینیه ثارالله دزفول با حضور آحاد مردم و مسولان استانی و کشوری در شهرستان دزفول برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، آیین نکوداشت ادیب دزفول دکتر محمدرضا سنگری در حسینیه ثارالله دزفول با حضور آحاد مردم و مسولان استانی و کشوری در شهرستان دزفول برگزار شد.

وی در این مراسم با بیان اینکه خود را لایق این نکوداشت نمی‌داند، اظهار داشت: سکونت در کنار رودخانه دزفول، کتاب‌های فراوانی از بالادست برای من داشت که ایام کودکی با این کتاب های از آب گرفته مانوس بودم.

سنگری با بیان اینکه فضای معنوی دزفول از جمله ابعاد این شهر است که کمتر به آن پرداخته شده است گفت: اگر کسی طالب علم باشد، همه اشیا و حوادث، معلم او خواهد بود.

وی افزود: همه ارکان عالم معلم انسان است و شاگرد خوب کسی است که این درس ها را به خوبی درک کند و از این درس‌ها بهره گیری کند.

این عاشورا پژوهش برجسته، پرهیز از نگاه بسته در مسایل مورد تاکید قرار داد و گفت: حفظ نسل کنونی نیازمند باز کردن آغوش بر روی آنها است.

 محمدرضا سنگری استاد و ادیب برجسته کشوری در ادامه با گرامیداشت استاد شهید مرتضی مطهری اظهار داشت: معلم خوب نقش ارزنده ای در شکل گیری شخصیت افراد دارد و اگر آبرویی دارم به واسطه داشتن معلمان بسیار خوب است.

سنگری اجتناب از خودبینی را رمز بزرگی دانست و ادامه داد: کسانی که بر وجود خود خط می کشند، خداوند زیر نام آنها خط پررنگی می کشد و این رمز بزرگی و عظمت ابالفضل(ع) است.

وی در ادامه  افزود: همه چیز من گره خورده با حسین(ع) است و دوست دارم بر کفن نام «اباعبدالله(ع)» و بر قبرم کلمه «معلم» نقش ببندد.

به گزارش تسنیم، در حاشیه این آیین که با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد،‌ نمایشگاهی از آثار تالیفی این مولف و استاد برجسته ادبیات کشور برپا شد.

محمدرضا سنگری در اولین روز آبان 1333 هجری شمسی در خانواده ای اهل دین، ادب و معرفت د درفول دیده به جهان گشود. وی تمام دوران کودکی، نوجوانی، جوانی و بسیاری از سال های پس از آن را در دزفول گذراند و از مبارزان جوان پیش از انقلاب و رزمنده و مبلغ موثر سال های دفاع مقدس است.

سنگری، پس از پایان تحصیل در مقطع کاردانی در سال 1354 به عنوان معلم ادبیات به استخدام آموزش پرورش درآمد و پس از آن در سال 1373 با گذراندن مراتب عالی علمی موفق به اخذ درجه دکتری در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران شد.

سنگری یکی از پژوهشگران عاشورایی برجسته کشور است که سوابقی نظیر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو شورای نویسندگان کتاب مطالعات اجتماعی، مدیر دفتر هنر و ادبیات عاشورایی حوزه هنری، عضو گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عضو شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و دبیر علمی کتاب سال عاشورا را دارد.

عضو شورای مشاوران تربیتی سازمان پژوهش و برنامه ریزی، عضو شورای فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عضو گروه پژوهشی ادبیات پژوهشگاه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، عضو هیات مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رئیس شورای علمی بنیاد دعبل خزاعی، عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دبیر علمی جشنواره شعر غدیر بنیاد بین المللی غدیر، دبیر علمی کتاب ربع قرن دفاع مقدس، دبیر علمی جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، عضو هیات امنای بسیج هنرمندان کشور و داور 10ها جشنواره و سوگواره شعر، داستان، تحقیق، پژوهش و مقاله نگاری نیز از دیگر سوابق اجرایی وی هستند.

این پژوهشگر برجسته، مولف بیش از 100 عنوان کتاب از جمله نظیر سوگ سرخ، سرچشمه امید، در قلمرو راز، نافله باغ، ادبیات معاصر، جاده سجاده و روزنه‌ای به دنیای نوجوانی است. وی همچنین در تألیف 30 جلد کتاب درسی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و کتاب‌های راهنمای معلم مشارکت داشته است. 

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ/ شهرها همه بازند و شیراز، شهباز
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • بدرود آقای پل استر
  • یک روزنامه: سختگیری دهه 60 در مدارس در حال تکرار است/ هنوز «آینه» ممنوع است! دانش‌آموزان دوره متوسطه می‌گویند در مدرسه کیف‌هایشان را می‌گردند و مسئولان مدرسه برخوردهای خشن و توهین‌آمیز دارند
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها