Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@06:09:01 GMT

دانشجویان روس با ادبیات معاصر ایران آشنا می شوند

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۲۴۰۲

دانشجویان روس با ادبیات معاصر ایران آشنا می شوند

مسکو - ایرنا - دوره دانش افزایی ادبیات معاصر ایران از امروز دوشنبه به مدت سه روز با حمایت بنیاد مطالعات اسلامی ابن سینا، مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در کتابخانه ادبیات خارجی مسکو آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از مسکو، هدف از برگزاری این دوره آشنایی نسل جدید اسلام شناسان و ایران شناسان روس با ادبیات معاصر ایران و جنبه های معنوی و آموزه های اخلاقی آن و همچنین تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر ادبیات معاصر ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر محمدرضا موحدی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مسئولیت برگزاری این دوره را برعهده دارد.
آشنایی با ادبیات معاصر ایران، ادبیات ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی (نثر)، ادبیات ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی(شعر)، ادبیات جنگ ایران و عراق، تاثیر ادبیات خارجی بر ادبیات فارسی و ادبیات نمایشی پس از انقلاب اسلامی ایران از جمله مباحثی است که علاقه مندان با شرکت در این دوره با آن آشنا می شوند.
شرکت در این دوره به صورت رایگان است و در پایان دوره به شرکت کنندگان گواهی اعطا می شود.
مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم با تجلیل از برگزاری دوره دانش افزایی ادبیات معاصر ایران اظهار داشت که روس های علاقه مند به ایران اکثرا با تاریخ کهن ایران و بزرگان و شاعران نامی کشورمان آشنا هستند و شناساندن ادیبان، شاعران و هنرمندان ایران معاصر به ایرانشناسان روس یک ضرورت است.
وی به دانشجویان علاقه مند به زبان فارسی و فرهنگ و ادب کشورمان توصیه کرد که با ورود به این حوزه، جزو نخستین ایرانشناسان معاصر کشورشان باشند.
به گفته سنایی، اگر یک دانشجوی روس امروز اشعار عمر خیام را ترجمه کند تبدیل به دهمین روسی می شود که توانسته چنین کاری کند اما اگر یک اثر از هنرمندان، شاعران و ادیبان ایران معاصر را ترجمه کند، نخستین روسی خواهد بود که به این حوزه قدم نهاده است.
قهرمان سلیمانی رایزن فرهنگی ایران در روسیه نیز در مراسم افتتاحیه این دوره اعلام کرد: برای ما روز خوبی است که توانسته ایم جمعی از دانشجویان روسی را برای فراگیری ادبیات معاصر ایران یاری کنیم.
وی اظهار داشت: ادبیات داستانی آینه ای از زندگی واقعی مردم یک جامعه است و روس ها نیز با ادبیات داستانی، خود را به جهانیان معرفی می کنند و من معتقدم برای شناخت ایران باید به ادبیات داستانی و شعر ایران مراجعه کرد تا تصویر درستی مردم کشورمان داشته باشند.
به گفته سلیمانی، دوره اخیر به درستی می تواند آینه ای از زندگی مردم ایران در 40 سال اخیر را به دانشجویان علاقه مند روس ارایه دهد.
«حمید هادوی مقدم» رئیس بنیاد مطالعات اسلامی نیز در این مراسم گفت که تا امروز حدود 15 رومان مربوط به ادبیات معاصر ایران به روسی ترجمه شده است.
به گفته وی، آثار فاخر دیگری در حوزه فرهنگ و تاریخ معاصر ایران بزودی به زبان روسی ترجمه و در اختیار علاقه مندان به ادبیات معاصر ایران در روسیه قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به انتشار کتابی با عنوان «پرشیا» در روسیه افزود: این کتاب تاریخ ایران را از زمان کوروش تا امروز روایت می کند و امیدواریم تا تابستان آینده جلد دوم آن را در روسیه منتشر کنیم.
اروپام ** 1346 **

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي روسيه ايران ادبيات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۲۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی امیر سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه این دوره گفت: یکی از ایام خاص و مورد احترامی که ما پشت سر گذاشتیم، روز ملی خلیج فارس بود، خلیجی که خودش و نامش بسیار برای ما مهم و حائز اهمیت است.

وی افزود: انگلیس‌ها در طول تاریخ برای اینکه ما قدرتمند نشویم، با از بین بردن بنادر و دریا‌ها قدرت را از ما گرفتند و ما را از دریا دور کردند.

او ادامه داد: آنها در راه تزریق فرهنگ استکباری دریا ستیزی تلاش کردند که این خود یک سیاست خبیثانه بود، تفکری که مسیر ما، دریا و پیشرفت را از هم جدا می‌کند.

امیر سیاری گفت: سرمایه انسانی این روز‌ها در دنیا اهمیت زیادی دارد، سرمایه به معنی چیزی است که نه تنها تمام نشده بلکه مدام باید به آن افزوده شود.

او ادامه داد: سرمایه انسانی مهم‌ترین دارایی یک سازمان و یک سیستم است، نیرویی که به طور مستقیم می‌تواند یک سازمان را در عرصه رقابت رشد داده و یا زمین بزند.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: مربیان و اساتید باید بدانند که چه کسانی و چه سرمایه مهمی را تربیت می‌کنند. باید بدانند که این سرمایه چه نقش مهمی دارد و در امر پیشرفت چقدر تاثیرگذار است.

او افزود: نقش ما به عنوان کسانی که مسئولین تربیت و تعلیم آموزش سرمایه‌های انسانی هستیم بسیار مهم است، جایگاه ما بسیار حساس بوده و می‌تواند در عرصه‌های مختلف تاثیرگذار باشد.

او ادامه داد: امروزه دشمن تمام توانش را می‌گذارد برای استعمار، هرچه تلاش میکند، هزینه میکند و خود را به آب و آتش می‌زند برای استعمارگری است.

امیر سیاری افزود: مقام معظم رهبری فرمودند ما ۳ نوع استعمار داریم که اولین آن استعمار کهن است، استعمار کهن یعنی لشکرکشی و تصاحب یک منطقه و بردن منابع آن منطقه است.

او گفت: دیگر مورد استعمار نو است، استعماری که با نیروی نظامی بیگانه است، در این استعمار یک دست نشانده از استعمارگر در کشور مستعمره بر مسند قدرت مینشیند؛ که مثال بارز آن رضا خان پهلوی است.

او در پایان افزود: آخرین مورد استعمار فرانو است، استعماری که کشور‌های دیگر در آن مستعمره فرهنگ کشور استعمارگر می‌شوند. قوی‌ترین جنگی که در این نوع استعمار رخ می‌دهد جنگ نرم است.

دیگر خبرها

  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی
  • پیشوندها و پسوندها در ادبیات باشگاههای فوتبال ایران
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند
  • مهم‌ترین رسالت استادان جهاد تبیین است
  • اعلام آمادگی دانشگاه قم برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • برگزاری اولین دوره تشکیلاتی «بشری» توسط جامعه اسلامی دانشجویان
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران در مشهد