Web Analytics Made Easy - Statcounter


کامیار عابدی می‌گوید مجموعه شعر فارسی و تجدد ادبی که توسط وی در دست تالیف و انتشار است به بررسی شعر و اندیشه شاعران نوگرای مهجور مانده ایران معاصر پرداخته است

به گزارش امتداد نیوز، نخستن مجلد از مجموعه پانزده جلدی شعر فارسی و تجدید ادبی به کوشش کامیار عابدی از سوی نشر مروارید منتشر شده است که در نخستین مجلد به بررسی اشعار و آرا ادبی مرحوم دکتر محسن هشترودی پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کامیار عابدی نویسنده و محقق در گفتگو با امتداد نیوز درباره این مجموعه عنوان داشت: مجموعه «شعر فارسی و تجدد ادبی» در قالب یک مجموعه پانزده جلید تلاش دارد تا به بررسی اندیشه و شعر شاعران نوگرای ایرانی از دوران مشروطه تا دهه سی بپردازد با این نکته که در این مجموعه به شاعرانی پرداخته خواهد شد که در کنار نیما و دیگر شاعران نامدار آن دوران به موضوع نوآوری در شعر فارسی توجه نشان داده‌اند اما نام‌ آنها کمتر در این زمینه بر سر زبان بوده و مطرح شده است.

وی در همین زمینه با اشاره به محسن هشترودی که دستمایه تالیف نخستین مجلد از این مجموعه بوده است، عنوان داشت: مرحوم هشترودی به عنوان یک استاد ریاضیات در ایران شناخته شده است اما در کنار آن به حوزه فرهنگ و ادبیات نیز ورد داشت و ذوق ادبی و قریحه شعری نیز داشته است و به مطالعه جدی ادبیات ایران و جهان نیز مشغول بوده است و حتی در دهه ۲۰ و ۳۰ می‌توان نام او را در زمره سخنرانان جلسات نقد ادبی نیز دید. با این همه نقد برای او بیشتر جنبه  شفاهی داشته و کمتر به صورت مکتوب به آن وارد شده است.

عابدی افزود: مرحوم هشترودی در زمره افرادی بود که از روند نوگرایی و تجدد در ادبیات ایران پس از مشروطه حمایت کرد. در بسیاری از مجلات ادبی دهه ۲۰ و ۳۰ از جمله اندیشه و هنر و علم و زندگی نام ایشان به عنوان عضو تحریریه دیده می‌شود. در کنار این موضوع بسیاری از شاعران نوگرای ایران در آن دوران به ایشان احترام ویژه‌ای می‌گذاشتند و اغلب پای سخنرانی‌های وی می‌نشستند. شاید این وجه از زندگی وشخصیت او امروزه فراموش شده باشد اما شاعران و نویسندگان مطرحی چون نادرپور، فرخزاد، آل‌احمد و آتشی از وی یاد کرده‌اند.

این نویسنده و محقق با تاکید بر تمرکز محسن هشترودی بر جریان شعر و نقد ادبی تصریح کرد: ایشان در سخنرانی‌های خود به این مساله توجه نشان می‌دادند که جهان تغییر کرده و به تناسب این تغییر ادبیات و ادبیات ایران نیز باید تغییر کند. دیگر اینکه  او به رابطه میان تجدد و علم آگاه بوده است و بر این باور بوده که فناوری و تکنولوژی نوع نگاه انسان به هستی را تغییر داده است. بر همین اساس بر این باور بود که شاعران نوگرا در عین رابطه داشتن با جریان سنتی شعر ایران، به جریان جهانی ادبیات پیوسته‌اند و البته منظور وی از جریان جهانی ادبیات به مفهوم  که گوته از آن داشت بسیار نزدیک بود. در کنار این مساله مرحوم هشترودی نگاهی هستی شناختی به شعر داشت و از این زاویه سعی در نقد و تحلیل آن می‌کرد.

عابدی در پاسخ به سوالی درباره اشعار برجای مانده از هشترودی که در کتاب وی درج شده است نیز گفت: اشعار او در آستانه شعر نو هستند. اگر او قطعه‌ای گفته سعی کرده مضمونی نو در آن مورد توجه قرار بگیرد یا اینکه مثل بسیاری از شاعران نوگرای دهه ۲۰ قالبی مثل چهارپاره را برای بیان شعر انتخاب کرده است. اشعار او را می‌توان در اندازه اشعار فریدون توللی؛ پرویز ناتل خانلری، گلچین گیلانی و نادر نادرپور ارزیابی کرد و بیشتر متمایل به مکتب شعری سخن دانست.

لازم به یادآوری است نشر مروارید کتاب محسن هشترودی را در ۲۱۰ صفحه با قیمت ۲۰ هزار تومان منتشر شده است.

true برچسب ها : ادبیات شعر کامیار عابدی true

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: ادبیات شعر کامیار عابدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۰۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است

به گزارش خبرگزاری مهر، سومین محفل پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی با عنوان "سلام امام مهربان" همراه با عرض ارادت شاعران به ساحت مقدس علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) و نکوداشت چهره برجسته شعر کودک و نوجوان؛ استاد جواد محقق در مجتمع فرهنگی سینمایی شهید آوینی برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی با عنوان "سلام امام مهربان" افزود: در روایات آمده است که هرجا نامه ائمه اطهار (ع) آورده شود همانجا حرم است و عرض ارادت به امام رضا (ع) و خادمی امام رئوف محدود به مکان نمی‌شود.

مسعود ویژه گفت: هر کس به طریقی می‌تواند محضر امام رضا (ع) خدمت کند حال با دمی یا دِرَمی؛ قدمی یا قلمی، که شعرا با قلم خود عرض ارادت دارند که بسیار ارزشمند است.

وی اظهار کرد: وجود شاعران گرانقدر و فعال در حوزه کودک و نوجوان در استان همدان مایه افتخار است که این شاعران عرض ارادت به ساحت امام رضا (ع) دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه امروز در جشنواره شعر رضوی سومین محفل شعر کودک و نوجوان رضوی نیز برگزار می‌شود، عنوان کرد: تلاش‌های همه جانبه برای برگزاری چنین جشنواره‌ای جای تجلیل دارد از همه افراد فعال در این عرصه قدردانی می‌کنم.

کد خبر 6096243

دیگر خبرها

  • پیشوندها و پسوندها در ادبیات باشگاههای فوتبال ایران
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • شاعران در استقبال از غزل رهبری سرودند
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است
  • جمعی از اساتید ادبیات به تماشای «مست عشق» نشستند/ حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • حضور ۱۵۰۰ نفر در جشنواره قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی شهید آوینی
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • ادبیات عجیب یک افغانی درباره ایران و افغانی‌های مهاجر